Geachte heer Hoogland,
Bijgaande mijn reactie op uw Telegraaf column d.d. 7 april 2007

FEESTKRINGEN PANIEK....

……..in de koketterende, retenkruipende mediagroep die reeds jarenlang  het Gouden Kalf (JC) aanbidden ter verhoging van carrière kansen en bankrekeningen, gebaseerd op dito oplage en kijkcijfers.

Hooggeachte heer Hoogland, uw columns worden door mij al jaren in automatisme opgezocht en gelezen en meestal met een hoog cijfer beloont. Ik ben dus een fan van u.
Als grote fan van u werd ik j.l. zaterdag 7/4 bij het lezen van uw column vol van trots dat mijn favoriete columnist MIJN naam in zijn stuk had genoemd. Helaas was de trots van korte duur toen ik merkte dat u absoluut geen enkel verstand heeft van de materie waarover u schreef. Een absolute deceptie!
Maar u kreeg mij wel aan het lachen met het citeren van de nieuwste one liner ‘ïk heb niets met mijn broer’. Want een beetje insider weet dat ik al ruim dertig(!) jaar geleden uit de JC slipstream gestapt ben en, gezien mijn CV , was dat waarschijnlijk de beste beslissing van mijn leven. Je moet er toch niet aan denken om in de Coster patsercultuur en betweterigheid te willen vertoeven. Wilt u wel eens de prestaties t.g.v. JC tijdens het Coster tijdperk bestuderen?  Dat is even schrikken, alhoewel ik zeker ben dat de gegevens die U zult ontvangen er ernstig anders zullen uitzien dan die van mij. Overigens denk ik dat bijna niemand meer van JC weet dan deze oudste broer van god.  Mijn informatiebronnen was een groot netwerk , o.m. ben ik bijna 40 jaar eigenaar geweest van een der meest bekende sportketens van Nederland met een sportgroothandel, 9 grote sportwinkels en een sportmarketing/reis/incentive bureau. Mijn eerst winkel op de Elandsgracht bestaat al 67 jaar en is nog  steeds de meest bekende sportspeciaalzaak van Nederland. Zijdelings ben ik er nog bij betrokken.
De realiteit zegt dat Johan en ik altijd aan elkaar zullen vastzitten. Of we dat nou leuk vinden of niet.

Met de presentatie van het boek Beckenbauer & Cruijff d.d. 30/3 in het Olympisch Stadion was bijna de gehele media van Nederland e.a. aanwezig en waren dagenlang de reportages in bijna alle kranten en TV stations te lezen en zien. Behalve in de Telegraaf viel niets te lezen. (Heet zoiets subjectieve journalistiek bedrijven?)
Teleurstelling bij organisatoren, Franz en Walter Beckenbauer, welke laatstgenoemde broers de moeite hebben genomen om met een privé vliegtuig naar Amsterdam te komen, alwaar alle aanwezigen moesten constateren dat die andere ster (JC), wel uitgenodigd maar zonder tegenbericht, geen zin had om te komen. Waar waren zijn paraderende mediavrienden om Johan bij z’n oortjes te pakken en in onvervalst Amsterdams te laten horen dat dit geen enkele chique heeft, temeer dat een week later het spektakel van de Johan Cruijff bijbel gehouden zou worden en niet komen bad publicity zou betekenen. Hetgeen breeduit ook geschiedde.
De Telegraaf kon er die week nog een foto van Franz en Johan op een voor Nederland nietszeggend feestje worden geplaatst. Gelukkig maar!
Want een paar dagen later werd de hautaine, alleswetende, retenkruipende mediagroep met een complete catastrofe geconfronteerd. De JC bijbel presentatie door een selecte, superieure, machtige, onovertrefbare voetbalspecialisten, werd een regelrechte catastrofe!
Zo erg zelfs dat de grote, machtige Telegraaf dagenlang NIETS over dit echec, geen letter of foto, produceerde.
Toen dacht een waarschijnlijk gefrustreerde collega van de sportafdeling, ik zal die niets van voetbal af wetende columnist wel iets in z’n oren fluisteren. Kan hij ook een keer iets over voetbal schrijven.
Heeft u inmiddels wat kameraadschappelijke artikelen gelezen van JC vrienden Hugo Borst en Johan Derksen (voor intimi de sigarenpaffende walrus) ?
Als u toch iets wilt weten van deze materie lees dan het boek van Marcel Rözer: Beckenbauer &Cruijff

Beste heer Hoogland ik vergeef u deze misstap omdat ik zoveel genoten heb van uw vele andere columns en u hierbij geheel vrijblijvend aanbiedt dat u mij altijd, als kenner van het metier, mag bellen voor een objectief advies in voetbalzaken.

Met vriendelijke groet en hoogachting,
Henny C. Cruijff

 

Attentie!

Wij melden dat de naam Cruyff door de sportzaak Smit(Cruyff) ten onrechte en zonder toestemming wordt misbruikt en wij geen enkele verantwoording in deze en andere voorkomende gevallen hebben. Juridische acties zijn en zullen worden gestart.